Deventer op Stelten 2023

7 juli 2023

Deventer op Stelten is weer terug en nu met een nieuwe naam: Internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten, het grootste theaterfestival van Oost Nederland!

Het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ biedt jaarlijks ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op het gebied van buitentheater in de historische binnenstad van Deventer en locaties rondom het centrum. 

‘Deventer Op Stelten’ is een compositie van nationaal en internationaal buitentheater in de historische en natuurlijke omgeving van Deventer. Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals in binnen- en buitenland.
Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische acts tot intieme theaterconfrontaties.
Mede dankzij het Fonds Podiumkunsten en de  Provincie Overijssel, is het ook dit jaar mogelijk om het allerbeste op het gebied van Europees buitentheater te laten zien.

‘Deventer Op Stelten’ is jaarlijks in juli en wordt door ruim 125.000 bezoekers beleefd als een bijzonder, toegankelijk, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig.

Meer Informatie

Wil je je bezoek aan het festival combineren met een diner? Dan is reserveren bij St. Maxime raadzaam vanwege de drukte op de pleinen.

Terug naar het overzicht