Dickens Festijn Deventer 16 & 17 Dec.

16 december 2023

30ste editie Dickens Festijn gaat door!

Zoals het er nu naar uitziet hebben we dit jaar weer een “ouderwets” Dickens Festijn in Deventer. Dit jaar viert het Festijn haar 30ste jubileum, de stad zal grootschalig uitpakken met een mooie event. Tijdens de vorige edities komen er 100.00 mensen naar onze mooie Hanzestad voor dit event en dat is natuurlijk niet voor niets.

Door de enorme drukte op het Bergkwartier zal het goed toeven zijn op het Grote Kerkhof. Hier kan je je tijdens dit weekend genieten van de kerstsferen van Deventer maar even even buiten de grote drukte, een fijne uitvalsbasis. Vergeet vooral niet royaal op tijd een tafel te reserveren voor een heerlijke lunch, borrel of diner in stijl. St. Maxime is ook nog eens gevestigd vlak bij het pontje over de IJssel.

Gratis parkeren tijdens het Dickens Festijn in Deventer:

Dat kan op de parkeerplaats bij het Worp Plantsoen. Hier pakt u vervolgens het pontje dat u naar de binnenstad van Deventer vaart.

Dickens Deventer is een traditie geworden

Het jaarlijkse Dickens Festijn in de binnenstad van Deventer kon in 2021 helaas niet doorgaan vanwege de corona-pandemie. Maar er is dat jaar wel een Dickens wandeling door het Bergkwartier ontwikkeld. In december 2022 zal het voor het eerst mogelijk zijn deze wandeling met audiotour te lopen. De wandeling start in de Walstraat, waar bezoekers de victoriaanse tijd in stappen en zich aan de hand van een originele audiotour langs Dickens-taferelen mee laten voeren door de verhalen van de bekende schrijver. Een theatraal hoorspel dat de boeken van Charles Dickens tot leven brengt. Uiteraard gemaakt in samenwerking met de vele betrokken partijen rondom het Dickens Festijn. De wandeling is geschikt voor jong en oud.

Naast de audiotour worden in samenwerking met de (lokale) partners van dEVENTer diverse andere activiteiten in en om het Bergkwartier georganiseerd. Vanaf eind november wordt het monumentale Bergkwartier al weer sfeervol versierd met kerstbomen en guirlandes in Dickens-stijl. Vanaf begin december komt daar de Dickens wandeling bij, die door iedereen op een eigen moment te wandelen is. De geplande aanvullende activiteiten vinden onder andere plaats in de Bergkerk. De jaarlijkse kerstconcerten van ‘Deventer Kerststad’ in de Lebuinuskerk en Broederenkerk staan gepland op zondag 11 december.

Het Dickens Festijn is uitgegroeid tot een evenement met nationale en internationale bekendheid, en heeft Deventer als evenementen stad (mede) op de kaart gezet. De organisatie zal inzetten op een alternatief scenario gaat de organisatie ervan uit dat de bezoekers dit jaar toch (extra) kunnen genieten van de Dickens sferen in Deventer!

Terug naar het overzicht