IJsselbiënnale 2023

29 juli 2023

Ga mee op ontdekking door het landschap van de mooiste rivier van Nederland. Stap deze zomer op de fiets, dompel je onder, laat je verrassen en beleef de IJsselbiënnale met al je zintuigen!

De IJsselbiënnale is een prikkelende kunstmanifestatie langs de IJssel met een internationale buitententoonstelling en een uitgebreid cultureel programma.

In deze buitententoonstelling rondom de impact van klimaatveranderingen op ons landschap presenteren kunstenaars uit binnen- en buitenland ongeveer 30 tijdelijke, monumentale kunstwerken op bijzondere plekken in het landschap. De nevengeul biedt tal van tentoonstellingen, optredens en andere activiteiten. Een fietsroute van ruim 100 kilometer voert je mee langs alle kunstwerken en activiteiten.

Het project ‘(ON)ZICHTBAAR, netwerken in oude en nieuwe Hanze’ in Deventer vertelt door middel van twee spraakmakende nieuwe, tijdelijke kunstwerken en de verbinding met een bestaand kunstwerk het verhaal van de zichtbare en onzichtbare netwerken door de geschiedenis heen. Ze verbinden betekenisvolle, historische locaties in onze stad met hedendaagse dynamiek. Dus stap op de fiets, dompel je onder, laat je verassen en beleef de IJsselbiënnale met al je zintuigen!

Vergeet niet om tijdens je ontdekkingstocht culinair te genieten aan de Ijssel bij St. Maxime! Reserveer wel even je mooiste plekje met uitzicht om teleurstellingen te voorkomen.

Data: van 17 juni t/m 17 september.
Meer informatie over de kunstwerken, routes en culturele programma: www.ijsselbiennale.nl

Terug naar het overzicht