Opening Museum EICAS Nieuwe Markt

1 november 2022

Verhuizing

Museum EICAS preview verhuist in oktober 2022 van Polstraat 6a naar de Nieuwe Markt in Deventer. Vanaf 1 november zijn we officieel verhuisd naar ons nieuwe onderkomen en heten we Museum EICAS. We willen dit moment feestelijk vieren, samen met andere culturele organisaties van Deventer, het bedrijfsleven en de gemeente. We doen dit met de Week van Nul! Een week die wat ons betreft als jaarlijks festival terugkomt.

Het Hegiusgebouw

Het nieuwe pand is een voormalige school, die na de Tweede Wereldoorlog ontworpen is door de bekende Deventer architect Knuttel. EICAS krijgt de beschikking over de begane grond en het souterrain; in totaal zo’n 1500 m2. Op de andere woonlagen worden appartementen gerealiseerd. Hans van Heeswijk architecten voert in opdracht van eigenaar 1618Vastgoed en EICAS de opdracht uit voor de transformatie van het gebouw.

Het grootste kunstwerk van Nederland zit op het dak

De montage van 220, stuk voor stuk uniek bedrukte glaspanelen op het dak van ons nieuwe museum, is in volle gang. De glasplaten vormen tezamen een abstracte weergave van de plattegrond van Deventer. Het kunstwerk City DNA – Deventer is gemaakt door Lu Xinjian. Het originele werk is te zien bij Museum EICAS preview. De start van dit project was in 2020. M2uur bv is gespecialiseerd in het realiseren van toegepaste kunst voor specifieke locaties. Zij vergrootten het werk 27 keer, zetten dit om in vectoren en verdeelden het over 400 m2 glaspanelen. Het dak wordt in de avonduren aangelicht waardoor er een subtiel lijnenspel te zien is.

Terug naar het overzicht