Dickens Deventer 2021 geannuleerd

Dickens 2021 gaat gelukkig door! Van 9 t/m 19 december 2021 vindt het jaarlijkse Dickens festival plaats in de Deventer Binnenstad. Ditmaal in een een aangepaste vorm. Voor deze editie is er gekozen voor een vorm waarin een ‘Dickens Walk’ door het Bergkwartier centraal staat. Een van de hoogtepunten daarvan is de voorstelling ‘Alles is Dickens’ in de Bergkerk.

Tijdens deze voorstelling komt de wereld van Charles Dickens tot leven in een ontmoeting tussen de oude theaterrot Simon Frederick en het jong Flint Hausmacher. Vanaf half november zijn de kaarten voor deze voorstelling te koop via dickensfestijn.nl. St. Maxime zal een fijne uitvalsbasis zijn voor iedereen die de voorstelling gaat bezoeken en de avond af wil maken met een heerlijk diner of een aangeklede borrel.

De ‘Dickens Walk’ start in de Walstraat, waar bezoekers de victoriaanse tijd in stappen en zich aan de hand van een originele audiotour langs Dickens-taferelen achter ramen. De etalages voeren je mee door de verhalen van de bekende schrijver. Een theatraal hoorspel dat de boeken van Charles Dickens tot leven brengt. Hierbij zijn ook de karakteristieke geluiden en personages van Dickens Festijn Deventer te horen. De audiotour wordt gemaakt in samenwerking met het Theaterschip.

Natuurlijk zal het Grote kerkhof niet worden vergeten tijdens de sfeervolle Dickens dagen. Ook Dickens 2021 wordt gewoon een groot succes!

Vanaf eind november wordt het monumentale Bergkwartier al weer sfeervol versierd met kerstbomen en guirlandes in Dickens-stijl. Ook het grote Kerkhof zal sfeervol worden aangekleed voor een complete Dickens beleving. De geplande aanvullende activiteiten vinden onder andere plaats in de Bergkerk en Lebuinuskerk. De jaarlijkse kerstconcerten van ‘Deventer Kerststad’ in de Lebuinuskerk en Broederenkerk gaan op zondag 12 december óók door.

Deze video is gemaakt door de Mannen zonder pak

Terug naar het overzicht