EICAS Deventer, trekpleister voor kunst & cultuur.

Deventer is een museum rijker! En wel een heel bijzondere. Museum EICAS Deventer zal vanaf november 2022 haar intrek nemen aan de Nieuwe Markt in Deventer. EICAS zal een trekpleister worden voor liefhebbers van moderne kunst. Hierbij krijgt de Nieuwe Markt in Deventer wel een heel cultureel tintje. Omringd door de ‘Lebuinuskerk’, Het Grote Kerkhof, De Grote Poot ( het Lebuinuskwartier ) en natuurlijk gastronomisch begeleid door St. Maxime. Deze locatie wordt in de media al genoemd als; ‘de gouden plek’ en daar zijn wij het natuurlijk roerend mee eens.

Het oude Hegiusgebouw lag er een aantal jaren wat verloren bij, maar met de komst van EICAS zal de locatie een nieuwe trekpleister worden voor kunst en-cultuur liefhebbers uit heel Nederland. Het voormalige Gymnasium in het historische centrum van Deventer zal naast de museumfunctie ook een woonfunctie krijgen. Er worden namelijk 16 luxe stadsappartementen gerealiseerd, die uitkijken op de prachtige binnenstad.

Ook St. Maxime heet haar nieuwe buren meer dan welkom want van al dat moois krijg je natuurlijk ook enorme trek. Wij verheugen ons enorm op de komst van EICAS Deventer, jij ook? En na je museumbezoek gezellig borrelen, lunchen of dineren met uitzicht op ons mooie plein, wie wil dat nou niet?! Voor het museum vragen we nog even je geduld maar voorproeven bij St. Maxime kan natuurlijk nu ook al. We heten je van harte welkom!

Terug naar het overzicht