Museum EICAS Deventer

Het voormalige Hegius-Gymnasium aan de Nieuwe Markt in Deventer biedt in 2022 onderdak aan museum EICAS Deventer. St-Maxime is erg blij met de komst van het museum als toevoeging van het culturele stadshart van Deventer. Hans van Heeswijk architecten heeft de opdracht gekregen voor de verbouwing van het voormalige schoolgebouw. De begane grond en souterrain worden omgebouwd tot museumruimte voor EICAS.

Museum EICAS Deventer biedt een unieke kans om met werken van de Nederlandse Nul-beweging (o.a. Armando, Jan Schoonhoven, Jan Henderikse, herman de vries en Henk Peeters) en het Duitse ZERO (van Mack, Piene en Uecker) nieuwe werelden te ontdekken en creëren.

De werken van de Nul-beweging zijn nog steeds het startpunt voor presentaties van hedendaagse kunstenaars, moderne denkers en innovatieve onderzoekers. Of zoals Armando het formuleerde: ‘De kunst is volgens ons teruggekeerd tot het nulpunt. Wij beginnen van voren af aan.’

Geweldig om EICAS te mogen verwelkomen in onze buurt. Combineer een bezoek aan het Museum in Deventer met een heerlijke lunch, borrel of diner bij St. Maxime, op nog geen minuut loopafstand van EICAS. Reserveer vooraf uw plekje om teleurstelling te voorkomen. Vanaf St. Maxime loopt u zo de binnenstad van Deventer in of u pakt het veerpontje naar de overkant waar uw auto gratis geparkeerd staat.

Museum EICAS