Oesters eten in Deventer bij St. Maxime

Oesters eten in Deventer, dat doe je natuurlijk bij St. Maxime. Dat de ‘r’ in de maand zit, betekent dat het oester seizoen officieel wordt geopend, maar natuurlijk kan je er het hele jaar gewoon van genieten. St. Maxime is geïnspireerd door de Bretonse oestercultuur en heeft dit naar het Deventerse restaurant gehaald. In Bretagne is het doodnormaal om op een terrasje oesters te bestellen of gewoon te kopen op de markt en ter plekke te openen. Al sinds mensenheugenis reisden Parijsenaren af naar de Franse kustdorpen om daar te genieten van de verse oesters. Hoewel het dan wel Frans mag voelen, komen de oesters van St. Maxime uit het oerhollandse Yrseke in Zeeland.

Eerlijk is eerlijk, de Nederlandse oester is ongeëvenaard qua smaak. Oesters hoeven dus helemaal niet van ver te komen en zijn in ons eigen land inmiddels goed ingeburgerd binnen de horeca.
Gewoon lekker oesters eten in een Deventer restaurant, St-maxime heeft er natuurlijk ook een heerlijk glas wijn bij bedacht. Traditioneel en het meest bekend is de Chablis, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke Cava of Champagne. Maak het oester eten eens echt spannend met een lekkere Gin-tonic. De oester zelf is het lekkerst zonder poespas met een schijfje citroen en ijskoud geserveerd.

Wel of geen oesters eten, dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Toch is het ook zo dat je oesters kan ‘leren’ eten. Het zal misschien even wennen zijn, het unieke mondgevoel. Het is zeker geen hap zout of snot, integendeel! De oester is verfijnd van smaak en niet te vergelijken met iets anders. Oesters zijn heel gezond, onbewerkt en bevatten naast zink en aminozuur magnesium ook veel vitamine B12, B3 en D. Ze zijn heel goed voor de stofwisseling en een gezond immuunsysteem. Een oesters is licht verteerbaar. Oesters bevatten ook nog eens heel weinig calorieën. Als dit nog geen reden is om te beginnen met genieten…
Kom gerust proeven bij St-Maxime. Wil je zeker weten dat je niet naast het net vist, geef dan even bij je reservering op dat je ook voor de lekkere oesters komt, dan weet je zeker dat we er voldoende hebben ingekocht.

Wanneer kom jij oesters eten in Deventer?

Terug naar het overzicht