Het gezelligste terras van Deventer

Op een mooie zonnige dag is het heerlijk vertoeven op ons grote terras rondom ons monumentale pand in het Lebuiniskwartier van Deventer.

Je waant je bij St. Maxime op zo’n gezellig Frans dorpspleintje, slechts het Jeu de Boules baantje ontbreekt nog. Meer dan 100 comfortabele zitplaatsen in hartje centrum, lekker beschut genieten van het carillonspel van de Lebuïnuskerk en bovenal; mensen kijken!

Ook op de wat frissere dagen houden we je warm met een klein dekentje, een extra kussen of – als het heel koud is – een handige heater. Kortom, zolang het geen pijpenstelen regent en je niet van je stoel waait is ons terras een prima plekje om te genieten van een heerlijke lunch, kopje koffie of op iets waar je op dat moment trek in hebt.

Interieur

Waarom we een speciaal stukje aan ons interieur wijden? Nou, eigenlijk omdat we er stiekem heel erg trots op zijn. We willen graag dat je je op een bijzondere manier meteen thuis voelt wanneer je bij St. Maxime binnenkomt.

Daarom hebben we veel aandacht besteed aan de sfeer die we willen uitstralen. Wist je dat hier al vanaf begin 20e eeuw IJzerwarenhandel Jan van Leusen was gevestigd? Als je goed kijkt zie je verschillende elementen uit deze tijd terugkomen. Kijk maar eens naar die antieke magazijntrap achter de bar. Mooi toch!

Dieprood en grijsgroen zijn de kleuren die warmte aan de ruimte geven. Overdag valt aan de voorzijde en aan de kerkzijde het licht prachtig naar binnen. ’s Avonds brengen we extra sfeer met intieme verlichting. Heb je de kunst aan de muren al gespot? Tikkeltje Frans, maar ook modern en natuurlijk mag ook het werk van een aantal Deventer kunstenaars niet ontbreken.

De plaats van onze bar en open keuken nodigen uit om aan te schuiven voor een snelle hap of gezellige borrel. En speciaal voor de kleintjes hebben we een mooie speelhoek ingericht, zodat jij ongestoord kunt genieten.

In de kelder bevindt zich de toiletgroep. Omdat deze voor minder validen niet goed te bereiken is, hebben we achter in de zaak gezorgd voor een extra toilet. Het is maar dat je het weet.