Stadswandeling Deventer

Maak kennis met het erfgoed van Deventer met een Indrukwekkende stadswandeling. Het VVV kantoor van Deventer verzorgt dagelijks rondleidingen met deskundige gidsen. Liever zelf op pad? Koop dan een mooie route bij de VVV Deventer.

Parkeer uw auto gratis op de Worp. Het parkeerterrein Melksterweide (De Worp), gelegen aan de westzijde van de IJssel. Vanaf hier kunt u de veerpont nemen, deze brengt u rechtstreeks naar het Centrum van Deventer en onderweg geniet u vast van de mooiste skyline van Nederland. .

Deventer biedt en bijzondere uitstraling met de middeleeuwse straatjes in het oude handelshart van de stad, het Bergkwartier en het Grote Kerkhof. Ook het mooie winkelstraatje, de Walstraat kan niet ontbreken in uw tour. De stadwandelingen van het VVV leiden u langs alle kopstukken van onze Hanzestad.

U maakt uw stadswandeling Deventer helemaal compleet met een bezoek aan de Lebuinuskerk en het schilderachtige Grote Kerkhof. St. Maxime heeft een markante plek op dit mooie plein. Loop gerust binnen voor een tussenstop, lunch of uitgebreide borrel. Vanuit St. Maxime loopt u in een minuut naar het pontje, deze boot vaart tot 23:00 en brengt u weer veilig bij uw auto.

Wij raden u aan om uw stadswandeling Deventer vooraf goed te plannen en ook vast uw tafel te reserveren bij St-Maxime.