Tiroler Winterreise

Mis jij ook de wintersport en de gezelligheid in de Tiroler restaurantjes, dan is dit arrangement iets voor jou!
We hebben een gave Tiroler Winterreise voor jullie in elkaar gezet langs diverse skihaltes (restaurants)
Ga je mee op deze culinaire tocht?

Wat houdt deze activiteit in?Je gaat in je eigen auto via een vastgestelde route langs de diverse “skihaltes” om een lekker Tiroler gerecht of drankje te halen.
Onderweg los je nog een paar raadsels op en bedenk je een leuke slogan waar je een prijs mee kunt winnen.
Om in het sfeertje te komen trek je natuurlijk je skikleding, lederhose of dirndl aan of een lekker warme skimuts.
De restaurants hebben er wat gezelligs van gemaakt. Je hoeft er bovendien je auto niet uit, want de gerechten en drankjes worden bij je auto afgegeven tegen inlevering van de vouchers die je bij de start ontvangt. Alleen zo kunnen we het coronaproof organiseren maar kun je wel die gezellige barman/vrouw weer even zien, heb je weer een leuk uitje én steun je de horeca!

Duur van de tocht is ongeveer 3 uur inclusief de stops, De starttijden zijn misschien wat vroeg, maar alleen zo kan iedereen voor de avondklok weer op tijd thuis bij de warme kachel zitten.
De start is bij wegrestaurant De Kar, Zutphenseweg 17 in Klarenbeek.
Je komt langs de volgende deelnemende horeca/skihaltes: rest. De Kar, rest. Pijnappel (Klarenbeek), De Kroeg (Loenen), Westrik (Voorst), Kar-ma uit Deventer (in Twello), St. Maxime (Deventer) en rest. Take Off (Teuge).
Bij het eindpunt in Teuge laat je de routebeschrijving met jullie antwoorden achter.
Op maandag 1 maart worden rond 20.00 uur op de Facebookpagina’s van de deelnemende restaurants en Buitenhuis Groepsuitjes de prijswinnaars bekend gemaakt.

Bij de skihaltes krijg je:

 • Kaffee mit Apfelstrudel  (kinderen: limonade ipv koffie/thee)
 • Gut gefüllte Gulaschsuppe (kinderen: geen gerecht op deze post)
 • Glühwein (alc.vrij)  (kinderen: skiwasser (ranja) en broodje bockworst) 
 • Sauerkraut mit Bratwurst, brot & ein Drink (kinderen: geen gerecht op deze post)
 • Tiroler Gröstl (geb. aardappelen met spek, ui en gebakken ei) (kinderen geen gerecht op deze post)
 • Kaiserschmarrn mit heiße Kirschen & Glühwein oder heiße Schokolade (kinderen: zelfde gerecht)
 • Kraften in Kombination mit Schokolade & Vanille und Marnerschnitten (kinderen: zelfde gerecht)

Helaas kunnen we géén rekening houden met allergieën of dieetwensen!
Voor vegetariërs kunnen de restaurants een alternatief maken; geef in dat geval aan dat u alle gerechten vegetarisch wilt. Welke gerechten dat zijn blijft een verrassing.  

Prijs: € 49,95 per volwassene
          € 25,00 per kind (geef duidelijk in de reservering aan!)

Reserveren:U kunt zich aanmelden via het reserveringsformulier. Kies daar een beschikbare starttijd.
Geef het aantal deelnemers aan én geef bij extra info aan hoeveel van de deelnemers een kindermenu of vegetarisch menu willen.
Per auto kunt u één starttijd reserveren. Aanmelden kan tot uiterlijk Wees snel, want VOL=VOL!  Aanmelden kan tot en met woensdag 24 februari.
Na het aanmelden via het reserveringsformulier ontvangt u automatisch een bevestiging van uw inschrijving met info en voorwaarden.

Programma

Je meldt je op je start-tijd bij wegrestaurant de Kar bij de organisatie, max. 1 persoon per auto. Ingang en uitgang zijn duidelijk aangegeven, zodat u elkaar niet hoeft te passeren.
Hier voldoet u de arrangementsprijs (contant of per pin) en ontvangt u de route en vouchers voor de gerechten en drankjes.
Er wordt op vooraf vastgestelde tijden gestart dus zorg dat u op tijd aanwezig bent op de aan u toegekende starttijd. Dit om spreiding te reguleren. U kunt eventueel op de parkeerplaats even wachten totdat u zich kunt melden.

Misschien niet zo gezellig maar wél belangrijk om te melden!!
We verzoeken deelnemers met klem om tijdens de Tiroler Winterreise de actuele maatregelen van de regering en het RIVM omtrent het Covid-19 virus in acht te nemen.
Alleen zo kunnen we leuke corona-proof activiteiten blijven organiseren en voorkomen we boetes en sluitingen.

 • Houd je aan de aangegeven route en stap niet uit je auto, want dan sta al je snel met meer dan 2 personen te praten. Wanneer groepsvorming de publieke gezondheid of de veiligheid in gevaar brengt, kunnen handhavers bovendien optreden.
 • Zit u met iemand in de auto uit een ander huishouden? Per auto mag er maximaal 1 persoon uit een ander huishouden in uw auto zitten. Mondkapjes zijn dan verplicht.
 • Bedenk dat eten met een mondkapje op lastig is, dus mocht je daarom uit moeten stappen op een parkeerplaats voor het eten, houdt ook dan de 1,5 m aan en voorkom groepsvorming van meer dan 2 personen!
 • Blijf thuis bij klachten.

Terug naar het overzicht