Wat te doen in Deventer

Wat te doen in Deventer? Deventer is een bruisende stad waar altijd iets te beleven is. Kom je de stad een keer bezoeken? Dan mag je dit niet missen.

Historie
Wist je dat Deventer een van de vijf oudste steden van Nederland is? De oudste bronnen spreken al in de 9e eeuw over Deventer. Sinds eind 13e eeuw is Deventer een Hanzestad. Grote handelsschepen konden landinwaarts varen via de IJssel. Eind 15e eeuw was Deventer het centrum voor internationaal actieve kooplieden.

Deventer telt dankzij dit verleden nog steeds vele historische bezienswaardigheden zoals de Proosdij, de bergkerk, de Brink, het grote Kerkhof en het oudste stenen woonhuis van Nederland. Overal om je heen zie je monumentale panden met bijzondere gevelstenen, historische kerken en eeuwenoude pleinen. Met als trots boegbeeld de Lebuinuskerk, die je al van verre kunt zien. Deventer vertelt een verhaal dat gemakkelijk te lezen is.

Restaurants in Deventer
Wil je lekker eten in Deventer? Dan zijn er meer dan genoeg restaurants om uit te kiezen. St. Maxime is een ontzettend leuk optie voor een heerlijk avondje uit waarbij je tot laat kan genieten van het prachtige uitzicht in Franse sferen.

Evenementen

Bekijk onze Stadsagenda